Новини Корпорації Новини Фестивалю

У Чернівцях відкрили оновлений Літературний целанівський центр (ФОТО)

10-го вересня, в другий день  VII Міжнародного фестивалю MERIDIAN CZERNOWITZ, у Чернівцях відбулося офіційне відкриття оновленого Літературного целанівського центру (вул. О. Кобилянської, 51).

Тепер це приміщеня розраховане не тільки для проведення літературних та мистецьких заходів. Менеджер центру Світлана КОНСТАНТИНЮК запевняє,  Целанівський центр буде відкритий кожного дня для всіх. Відвідувачі мають можливість зайти сюди почитати цікаву книжку та насолодитися смачною кавою.

“На постійній основі у нас в приміщенні відкрилося кафе, яке робить цей центр надзвичайно зручним. Прогулюючись Кобилянською сюди можна буде зайти, вибрати з нашої бібліотеки книжку і сісти почитати.”

Перші відвідувачі оновленого целанівського центру були приємно здивовані цікавим інтерєром закладу. Чорно-білі стіни та книжки “за гратами” додають цьому приміщеню особливого шарму.

“Ми спеціально вибрали для книжок шафки, які закриваються сіткою райдерса, це така воєнна тема. Цим ми хочемо акцентувати увагу і на єврейському питанні, показати настрій тих часів” – каже Світлана.

Тепер в целанівському центрі організовуватимуть і виставки картин. Під час офіційного відкриття відвідувачі мали можливість переглянути виставку графіки відомого одеського художника Олександра Ройтбурда. Це 12 з 18 ілюстрацій, якими художник доповнив нову збірку віршів Сергія Жадана “Тамплієри”.

Також при целанівському центрі тепер діє і книгарня. Тут можна в будь-який момент купити книжкові новинки, які вийшли друком у видавництвах “MERIDIAN CZERNOWITZ” та “Чорні вівці”.

Найближчим часом у целанівському центрі планують провести кілька цікавих івентів, серед яких воркшопи, виставки, літературні вечори, концерти та театральні вистави.