Новини Корпорації Новини Фестивалю

Сергій Жадан видає роман про війну на Сході України

Книжка з’явиться друком наприкінці серпня у чернівецькому видавництві MERIDIAN CZERNOWITZ.

Роман «Інтернат» розповідає про те, як змінилося життя людей, коли на Сході України почалась війна. «…Одного  разу, прокинувшись, ти бачиш за вікном вогонь, йдеться в анотації. Ти його не розпалював. Але гасити його доведеться й тобі…Січень 2015 року. Донбас. Паша, вчитель однієї зі шкіл, спостерігає, як лінія фронту неухильно наближається до його дому. Стається так, що він змушений цю лінію перетнути. Щоби потім повернутись назад. І для цього йому щонайменше потрібно визначитись, на чиєму боці його дім…».

За словами Сергія Жадана, «Інтернат – це одна з локацій роману. Але, разом із тим це ще й метафора. Метафора світовідчуття, метафора загубленості, недолюбленості врешті-решт». На думку автора, «цю книгу добре було б прочитати людям, які ніколи не були на українському Сході, які складають своє враження про Донбас та українсько-російську війну виключно з повідомлень ЗМІ та загальних настроїв у соціальних мережах. Тим, хто готовий за електоральними відсотками побачити живі обличчя».

Старт продажів та автограф-сесія Сергія Жадана відбудеться 21 серпня в книгарні «Віват» (м. Харків, вул. Квітки-Основ’яненка, 2). Із 10:00 до 12:00 тут можна буде придбати «Інтернат» всього за 100 гривень (стандартна ціна 145 грн.).

Перші презентації книжки відбудуться 9 вересня на VIII Міжнародному поетичному фестивалі  MERIDIAN CZERNOWITZ у Чернівцях, 13 вересня в Зеленому театрі в Одесі та 15 вересня у львівському Оперному театрі в рамках Форуму видавців.

Замовити книжку можна на сайті видавництва

Медіапартнери: UА: Суспільне мовлення, Українська правда, 24 канал, Радіо Люкс