Новини Фестивалю

Поетичні читання, публічні інтерв’ю, презентація нових книжок, виставка картин — яким буде Meridian Czernowitz 2022

2-4 вересня 2022 року відбудуться ХІІІ Міжнародні поетичні читання Meridian Czernowitz у Чернівцях. Учасники читань — як відомі, так і молоді поети та поетеси із Австрії, Німеччини, Швейцарії, Ізраїлю та України. У програмі — поетичні читання, презентації нових книжок, публічні інтерв’ю, виставка картин, передпоказ-презентація власних авторських ювелірних прикрас, які присвячені книжкам та авторам Меридіану.

Окрема важлива місія триденної культурної події — збір коштів для ЗСУ через відомих письменників-волонтерів.

Meridian Czernowitz відбудеться за підтримки партнерів: Klett-Cotta Verlag (Німеччина), Штутгартський літературний дім, доброчинна організація «Українсько-єврейська зустріч» (Канада), Федеральний уряд землі Карінтія (Австрія), Товариство Ґеорґа Дроздовського (Австрія), Посольство Швейцарії в Україні, культурний фонд S. Fischer Stiftung, Dutch Jewish Humanitarian Fund, Літературний целанівський центр у Чернівцях.


MERIDIAN CZERNOWITZ — дійство, побудоване на фундаменті культурної спадщини Чернівців, продукт генної та історичної пам’яті його мешканців. Метою фестивалю є повернення Чернівців на культурну мапу Європи й розвиток діалогу між сучасними українськими поетами та їх зарубіжними колегами.