Новини Корпорації Новини Фестивалю

Організатори розповіли, чим дивуватиме фестиваль MERIDIAN POLTAVA

Із 7 по 9 червня у Полтаві відбудеться ІІ Міжнародний поетичний фестиваль Meridian Poltava. Його учасниками стануть більше 30 митців з України та Швеції. Серед них: Сергій Жадан, Іван Малкович, Ада Роговцева, Ігор Померанцев, Володимир Рафєєнко, Катерина Калитко, Юрій Іздрик, Олександр Бойченко, Артем Чех, Пітер Залмаєв та ін.

Швецію на заході представлятимуть: поет і перекладач Лассе Сьодерберґ, співорганізаторка поетичного фестивалю в Мальме Анхела Ґарсія, історик і філософ Петер Енґлунд, книга якого про Полтавську битву розійшлася тиражем понад 250 тисяч примірників тільки у Швеції (відео-зв’язок), джазовий музикант і поет Ґуннар Гардінґ, письменниця і редакторка Марі Тонкін, перекладач, поет і фотограф Ларш Пальм та викладачка культурної журналістики і літературна редакторка Анн Лінґебрандт.

Події фестивалю відбуватимуться як у Полтаві, так і м. Решетилівка та музеї «Поле Полтавської битви». Серед заходів – презентації нових книжок, музичні концерти, екскурсії та творчі вечори відомих авторів. Вхід на всі заходи – вільний.

ПРОГРАМА ФЕСТИВАЛЮ

Міжнародний поетичний фестиваль Meridian Poltava здійснюється за підтримки Полтавської обласної державної адміністрації, Полтавської обласної ради, програми “Culture Bridges”, Посольства Швеції в Україні та інших партнерів.