Новини Корпорації Новини Фестивалю

MERIDIAN CZERNOWITZ оголошує конкурс для молодих поетів

З 7 по 10 вересня у Чернівцях відбудеться VIII Міжнародний поетичний фестиваль MERIDIAN CZERNOWITZ. Участь в ньому візьмуть автори з Німеччини, Австрії, Швейцарії, Ізраїлю, Ліхтенштейну, Румунії, Молдови, Польщі та України.

Вперше на фестивалі діятиме Міжрегіональна Молодіжна сцена – проект, що реалізується за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» у рамках конкурсу «Культурна дипломатія задля діалогу». Участь у ній зможуть взяти молоді українські автори (віком до 30 років) з Донецької, Луганської, Закарпатської, Чернівецької, Одеської та Херсонської областей, які пройдуть відбір та вже у вересні представлятимуть свою творчість на VIII Міжнародному поетичному фестивалі MERIDIAN CZERNOWITZ у Чернівцях. Виступ переможців конкурсу можна буде відвідати в рамках фестивалю 7 вересня. Модеруватиме захід Сергій Жадан.

Із кожної з названих областей журі вибере двох учасників. До його складу входять: письменник, музикант і громадський активіст Сергій Жадан, письменник і перекладач Андрій Любка та директор Міжнародного поетичного фестивалю MERIDIAN CZERNOWITZ, культуртрегер Євгенія Лопата. Всього участь у проекті візьме 12 молодих поетів. Тексти переможців будуть перекладені німецькою мовою.

Для того, щоб подати заявку на участь у конкурсі, потрібно надіслати на пошту [email protected] такі документи:

  • Заповнену анкету. В темі листа вказати “Meridian Czernowitz-2017”.
  • Добірку своїх віршів (українською або російською мовами), що має містити до 20 текстів, які найяскравіше характеризують Вашу творчість.

Дедлайн подачі заявки – 2 липня 2017. Дорожні витрати учасників (квитки на потяг чи автобус в обидві сторони) та проживання у Чернівцях забезпечує організатор.

Результати конкурсу будуть оприлюднені 1 серпня на офіційному сайті www.meridiancz.com та сторінці www.facebook.com/meridiancz

Фото Василя Салиги