News Новини Корпорації Новини Фестивалю

Чернівці боротимуться за звання «Книжкової столиці України – 2022»

Український культурний фонд у партнерстві з Українським інститутом книги проводить конкурс «Книжкова столиця України – 2022».

З цієї нагоди Чернівецька міська рада запросила книговидавців, представників літературної галузі та всіх зацікавлених чернівчан долучитися до публічних  консультацій щодо участі нашої громади у конкурсі «Книжкова столиця України – 2022», подати ініціативи та стати учасником конкурсу.

Книжкова столиця України – це один з трьох почесних річних статусів, який може бути присвоєний територіальній громаді зі спроможністю реалізувати річну програму культурно-мистецьких проектів (портфель ініціатив), спрямовану на промоцію читання та заохочення до купівлі книжок серед різних вікових груп, розкриття потенціалу локацій для проведення літературних заходів, формування попиту на літературні продукти, підтримку професійного розвитку акторів галузі літератури, книговидання та книгорозповсюдження.

Міжнародний поетичний фестиваль Meridian Czernowitz, Літературний целанівський центр та видавництво Meridian Czernowitz долучилися та подали ініціативи для  участі у цьому амбітному проекті. Адже ми переконані, що Чернівці достойні звання Книжкової столиці України!

 

Фото Чернівецької міської ради