ЛІМ

У Вінниці Юрій Андрухович визначить найкращого “зеленого чоловічка”

Книгарня «Є», агенція подій «Артполе» та Міжнародний поетичний фестиваль «MERIDIAN CZERNOWITZ» запрошують Вас на презентацію книги Юрія Андруховича «Лексикон інтимних міст», яка відбудеться 3 червня у Вінниці в книгарні Є (вул. Соборна, 89). Початок – о 14:00.

Юрій Андрухович – культовий сучасний український письменник. Його називають «патріархом сучасної української літератури», – все через діяльність у складі угруповання «Бу-Ба-Бу». «Лексикон інтимних міст» Юрія Андруховича став головною подією літературного 2011-2012 року. Це текст химерного жанру. Комусь він нагадає роман, іншим – збірку есеїстики чи взагалі поезію в прозі. «Лексикон» – це книжка про 111 міст світу. Літературний географічний атлас, який можна безкінечно гортати в будь-якому порядку. Подорож зі Львова до Києва, з Лондона до Парижа, з Єнакієвого до Ужгорода.

«Лексикон інтимних міст» став першим прозовим книжковим проектом, який був реалізований Міжнародним поетичним фестивалем «MERIDIAN CZERNOWITZ», що відбудеться цього року з 6 по 9 вересня у м.Чернівці.

У квітні пройшов «Лексикон-тур» Юрія Андруховича 9 містами України, наразі ж письменник представляє нову медіавиставу «Абсент», створену разом з польським гуртом «Karbido» та агенцією «Артполе».

Власник найоригінальнішого «зеленого» костюму серед присутніх, якого визначить сам Юрій Андрухович, отримає можливість безкоштовно запросити 5 своїх друзів на медіавиставу «Абсент» (03.06, МПМ «Зоря», 18:00).