ЗМІ про тур ЛІМ

Юрій Андрухович розпочав ”Лексикон-тур”

Урбаністична енциклопедія. Щоправда, у ній — не всі міста світу. Лише сто одинадцять з них потрапили до книги «Лексикон інтимних міст» Юрія Андруховича. Перша презентація видання відбулася 11 листопада минулого 2011-го року у столиці. Окрім неї книгу представили рідним для видавця Чернівцям, та дещо згодом у Львові. На часі — «Лексикон-тур» дев’ятьма містами України.

Стартує весняний літературний тур 5-го квітня презентацією в Івано-Франківську. Однак саме він у книзі не згаданий. Адже «Лексикон інтимних міст», каже автор, це нотатки мандрівника. Натомість Франківськ для автора — домівка, куди після них хочеться повертатися. Стартова презентація матиме кілька особливостей, одна з яких — місце проведення. Це Бастіон — чи не найдавніша локація Старого Станиславова, яка оживе як історико-культурний компплекс.

Модератором першої презентації «Лексикон-туру» стане колега автора, співтворець Станіславського феномену Тарас Прохасько. Ще одна особливість івано-франківської літературної події — її поєднання з дебютною виставкою фотоколажів Ніни Андрухович, дружини письменника.

Одразу після Івано-Франківська найновішу книгу Андруховича презентуватимуть в Тернополі. «Лексикон-тур» охоплює здебільшого міста Західної та Центральної України, а завершиться у Одесі. На Схід країни письменник обіцяє також завітати — однак пізніше.

Разом з початком літа, у рамках свого наступного, вже музичного та значно масштабнішого за географією турне «Абсент» спільно із польським гуртом «Карбідо».

Коломия ВЕБ Портал