ЗМІ про тур ЛІМ

“В Черкасах я був двічі в житті, але ще ніколи не виступав як письменник” – Юрій Андрухович

Відомий український письменник 17 квітня відвідав Черкаси в рамках презентаційного туру нової книги “Лексикон інтимних міст”. Візит Юрія Андруховича припав на 27-му річницю заснування літературно-поетичного об’єднання “Бу-Ба-Бу” (Бурлеск-Балаган-Буфонада), яке у Львові створили поети Юрій Андрухович, Віктор Неборак і Олександр Ірванець.

Письменник розповідає про творчий імпульс і задум книги “Лексикон інтимних міст”. Будь-який роман – забіг на довгу дистанцію. На середині настає криза, коли втомлюєшся і від себе і від тих героїв, яких навигадував. А тут 111 окремих текстів, і автор просто не встигав втомитися. Ця книга писалася найкраще за всіх – зазначає Юрій Андрухович. Наскрізна ідея книги – людина, яка мандрує.

Президент Міжнародного поетичного фестивалю Meridian Czernowitz Святослав Померанцев вважає, що головна ціль туру-презентації книги “Лексикон інтимних міст” – задовольнити культурні потреби, побажання й амбіції людей, які є шанувальниками літератури і творчості Юрія Андруховича.

CherkassyNews.TV