ЗМІ про нас

Поетичний тур MERIDIAN CZERNOWITZ на два дні завітає до Івано-Франківська

Міжнародний поетичний фестиваль MERIDIAN CZERNOWITZ цьогоріч завітає і до Івано-Франківська. Зазвичай, основною локацією усіх подій є Чернівці, але цього року організатори провели експеримент і фестиваль пройде у мандрівній формі.

Тож MERIDIAN CZERNOWITZ пройде у Києві, Харкові, Чернівцях, Івано-Франківську та Львові.

Зустрічатимуть іванофранківці учасників фестивалю 8 вересня. Впродовж двох днів можна відвідати різноманітні прес-конференції, поетичні читання, а також інші творчі проекти, повідомляє кореспондент «Бліц-Інфо».

Попіклувався про візит поетичного фестивалю до Івано-Франківська Юрій Андрухович. За його словами, якщо іванофранківці відгукнуться і попросять «ще», то подібні заходи від меридіану у нашому місті стануть хорошою традицією.

«MERIDIAN CZERNOWITZ вперше завітає до Івано-Франківська і ми надіємось, що збереться достойна аудиторія. І якщо мешканці міста схвалять, то дорогою до Львова  MERIDIAN CZERNOWITZ матиме ще одну зупинку», – розповів Юрій Андрухович.

Це вже п’ятий фестиваль і своє коріння він пустив у Чернівцях. Адже історія Чернівців тісно переплітається із німецькою культурою та поезією 20-30-х років. Сама назва фестивалю взята із творчості німецького поета Пауля Целана.

Ідея фестивалю: сучасна українська поезія звучить поруч із німецькомовними авторами.

Також деякі події відбуватимуться пізнього вечора, адже, як зазначив Юрій Андрухович, до містичних подій личить тільки нічна пора.

Усі мешканці міста можуть активно долучатись до участі у фестивалі, адже це хороша нагода впродовж двох вересневих днів почути живих класиків і наживо поспілкуватись із ними.

«Бліц-Інфо»