ЗМІ про нас

Однією з ідей головного героя є шляхетна мета відкрити Україні дорогу в ЄС – Андрій Любка про свій новий роман

Київ, 3 листопада 2015 року – 3 листопада стартує всеукраїнський тур на підтримку нового роману письменника і публіциста Андрія Любки “Карбід”. Він відбудеться у рамках проекту “Мережа”, який реалізується за підтримки Міжнародного Фонду “Відродження” та ініціатором якого є команда Міжнародної літературної корпорації MERIDIAN CZERNOWITZ. Проект покликаний об’єднати громадські ініціативи та менеджерів культури з 30 регіонів України для створення літературно-дискусійних платформ. Список партнерів проекту сьогодні охоплює близько 20 обласних центрів та 5 прифронтових міст. “Одним із перших кроків на шляху до реалізації проекту були презентації книги Сергія Жадана “Життя Марії” у 33 містах України, а на черзі – Андрій Любка та його “Карбід”. Тур пройде у два етапи. Протягом листопада письменник відвідає 19 міст північної, південної, центральної та східної України, у тому числі побуває у 5 прифронтових містах. У грудні Андрій Любка завітає до 6 міст західної України. Загалом тур охопить близько 30 міст, в кожному з яких відбудеться два заходи: прес-конференція для регіон ЗМІ та літературно-дискусійний захід”, – розповіла Юлія Пелепчук, куратор проекту «Мережа», під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

За словами куратора “Мережі”, протягом першого року проекту планується організація ще 6 турів усіма містами мережі за участю письменників, а це: Сергій Жадан, Юрій Андрухович, Тарас Прохасько, Юрій Іздрик, Дмитро Лазуткін, Катерина Бабкіна.

Тур Андрія Любки розпочинається презентацією, яка відбудеться в Києві 3 листопада о 19.00 у Домі Освіти та Культури «Майстер Клас». За словами письменника, в його новому романі розповідається про головного героя на прізвисько Карбід, який живе у вигаданому містечку на Закарпатті та у 2015 році вирішує побудувати тунель під кордоном у Євросоюз з групою своїх друзів-контрабандистів. “Першим імпульсом написати цю книжку для мене були події 2012 року, коли в Ужгороді словацька влада викрила під кордоном тунель, який слугував транскордонним метро для контрабанди. Дія мого роману розгортається після Євромайдану, після початку російської агресії в Україні, і однією з ідей головного героя є шляхетна мета відкрити Україні дорогу в ЄС. Це роман про ідеаліста, який має світлу та добру ідею, яку, як завжди, використовують для своїх цілей прагматики та злодії”, – зазначив Андрій Любка, письменник, есеїст, перекладач.

Прес-конференція українською мовою:

Прес-конференція англійською мовою:

Ukrainian Crisis Media Center