ЗМІ про нас

8-9 вересня у Франківську тур фестивалю MERIDIAN CZERNOWITZ

Цього року поетичний фестиваль MERIDIAN CZERNOWITZ уперше завітає до Івано-Франківська, мандруючи між Харковом, Чернівцями та Львовом. 8-9 вересня у Франківську відбуватимуться літературні читання, презентації книжок та цікавих поетичних проектів за участі зірок сучасної української літератури. Але не тільки. Родзинкою фестивалю стане містичний проект Юрія Андруховича “Вигадані поети”, який презентуватимуть також студенти з Німеччини.

“Суть проекту в тому, що слухачі мого курсу в Берлінському університеті мали завдання вигадати неіснуючого поета, придумати його біографію, вписати його в якусь історичну епоху і від його імені написати поезію. До Франківська приїде семеро найкращих “вигаданих поетів”, – розповів Юрій Андрухович на прес-конференції про старт поетичного туру.

Усі заходи відбуватимуться на площі фортечного комплексу “Бастіон” за доброї погоди. А якщо буде дощ – у фортечній галереї. У вівторок у рамках фестивалю також відбудеться поетична дискусія та презентація книжки Ігоря Померанцева у лекційній залі Прикарпатського університету, – повідомив Олег Зарицький, директор комплексу.

“Галицький кореспондент”