ЗМІ про нас

vidido.ua – Олег Скрипка та Лесь Подерв’янський “порвали” чернівецьку публіку

www.vidido.ua

Виставу “Гуманісти” музикант Олег Скрипка та художник й письменник Лесь Подерв’янський вчора у Чернівцях відіграли вдруге. Скрипка – грав, Подерев’янський – читав.

Несподіванкою вечора став обмін ролями. Олег Скрипка “заматюкався” репліками Гамлета з пєси “Гамлет або датський кацап”. Лесь Подерв’янський спробував співати, чесно попередивши публіку, що не вміє цього робити. Втім танцює він краще, це Подерв’янський довів у фіналі вистави “Гуманісти”.

Зал нічного клубу Egoist Palace, де власне й читав свої п’єси з не цензурними словами Подерв’янський був вщент заповнений. Чимало людей, які придбали квитки вимушені були стояти, бо на всіх охочих не вистачило стільців. Не пошкодували 80-100 гривень (з флаєром – 80) і студенти, і, навіть, пенсіонери.

– Мені цікаво почути вживу Леся Подерв’янського, – розповідає 62-річна Марія Карпівна Матущак. – Його п’єси життєві й матюки, хто б що не казав, використовують всі. Хтось частіше, хтось рідше, тому не бачу в цього нічого осудного.

Завсідник нічних клубів студент ІІІ курсу Ростислав називає себе фанатом творчості Леся Подерв’янського, тому не прийти не міг.

– Я стільки людей у клубі ще не бачив, – ділиться Ростислав. – Сам прийшов, бо разів по десять перечитав твори Подерв’янського.

Після завершення вистави публіка довго не хотіла відпускати “гуманістів” й дарувала овації стояче.

Віталія КОЗМЕНКО