ЗМІ про нас

У Франківськ приїдуть “вигадані поети”

У фортечній галереї “Бастіон” відбулась прес-конференція за участю відомого франківського поета,письменника і публіциста Юрія Андруховича та директора фортечного комплексу Олега Заріцького.

Ми зібралися тут, щоб презентувати поетичний тур Meridian Chernowitz, який впереше завітає до Івано-Франківська“, – каже пан Заріцький.

За словами директора “Бастіону”, поетичнй тур в Івано-Франківську складатиметься з двох частин: спочатку на площі перед комплексом відбудеться об’ємна музична частина, а другою локацією туру стане Прикарпатський університет, де студенти матимуть змогу поспілкуватись із поетами.

Власне, рік тому я давав прес-конференцію в нашій Ратуші, де розповідав про концерт в Чернівцях, і там одна із журналісток, в такій претензійній формі, спитала мене, чому Meridian Chernowitz ніколи не відбувається у Франківську, – розповідає Юрій Андрухович, – І я пообіцяв їй наступного року зупинитися в нашому місті“.

За словами пана Юрія, назву фестивалю була запозичена у відомого німецького поета Пауля Целана.

Основна цікавинка, яку я підготував для Вас – це мій виступ з невеличкою групою німецьких студентів на тему “вигадані поети”. Головна ідея виступу – інтерактивна літературна гра, в якій студенти діляться на групи, вигадують життєвий шлях неіснуючих поетів і вже від їхнього імені пишуть вірші“, – додає поет.

Варто зазначити, що цього року вперше будуть відсутні учасники з Росії.

“Франківчани”