ЗМІ про нас

Американська письменниця вважає, що у неї переселилася душа Ольги Кобилянської

Нова стипендіатка міжнародної резиденції “Meridian Czernowitz” приїхала до Чернівців. Американська письменниця і психолог Кора Шварц народилася 21 березня 1942 року, саме тоді, коли не стало письменниці Ольги Кобилянської. Тепер американка вважає, що в неї переселилася душа буковинки. Про це повідомляє телеканал “Чернівці”.

Кора Шварц тісно пов’язує себе із буковинською письменницею Ольгою Кобилянською.

У Чернівцях Кора не вперше, оскільки її чоловік родом із нашого міста і подружжя неодноразово приїжджало сюди. Одного разу письменниця потрапила до меморіального музею імені Ольги Кобилянської. До того про письменницю, запевняє, ніколи не чула. Коли зайшла до музею, одразу ж звернула увагу на портрет жінки в чорному. Їй вона здалася добре знайомою. Повернувшись додому в США, Кора Шварц надіслала запити в американські бібліотеки про Ольгу Кобилянську. На жаль, її книжок у перекладі англійською не виявилося. Тоді жінка звернулася до найбільшої муніципальної бібліотеки Нью-Йорка. І через два місяці отримала чималий пакунок з книжками. Так вона дізналася, що народилася того дня і року, коли не стало буковинської письменниці і почала детально вивчати постать буковинки.

– Я так детально і глибоко вивчала все про Ольгу Кобилянську, що я зараз дійсно відчуваю себе експертом з її життя. Я працюю над книгою, щось на зразок, щоденника, де описується її життя і вплив цієї письменниці на сучасних жінок вашої країни, – розповіла Кора Шварц.

Неподалік Нью-Йорка американка відкрила літературно-мистецький притулок, який назвала іменем буковинської письменниці. Це кілька дерев’яних будиночків, де можна жити і творити самотнім людям. В нашому місті ж на стипендії Кора Шварц збирається продовжити свою роботу над книгою про Ольгу Кобилянську та дослідити ще чимало невідомого про буковинку.

“Погляд”