ЗМІ про нас ЛІМ

www.bukvoid.com.ua – Юрій Андрухович розповість про інтимні міста

www.bukvoid.com.ua

Нову книжку Юрія Андруховича «Лексикон інтимних міст» готує до друку Міжнародний поетичний фестиваль Meridian Czernowitz

Офіційний реліз книги, початок її продажів та перша презентація у Києві призначені на 11.11.2011, повідомила прес-служба Meridian Czernowitz.

«Лексикон інтимних міст» – найбільший за обсягом твір Юрія Андруховича. Невтомний мандрівник Україною, Європою, Америкою, автор розповідає нам 111 історій про 111 міст, з якими йому пощастило пережити щасливі й не дуже, але завжди інтимні – у широкому значенні цього слова – пригоди. Розташовані в алфавітному порядку за географічними назвами, ці різножанрові тексти – від есе й оповідань до віршів у прозі – разом становлять автобіографічний атлас світу письменника. Крім того, кожна «лексиконна» пригода є чітко вписаною не лише у просторові, а й у часові координати, що дає змогу читачеві здійснити слідом за автором 111 приватно-історичних стрибків від середини 60-х років минулого століття до наших днів. Навряд чи варто очікувати від цього атласу, цього вкрай суб´єктивного «посібника з геопоетики і космополітики» об´єктивних характеристик Києва і Львова, Москви і Варшави, Нью-Йорка і Єнакієвого. Але в ньому напевно можна знайти художньо важливіші речі: атмосферу, настрій, образи, запахи й смаки улюблених міст і місць, як вони закарбувалися у пам´яті автора. А також миттєві спостереження і глибші рефлексії, ліричність і смуток, іронію і сарказм – тобто усе те, завдяки чому наше спілкування зі світом набуває ознак інтимності.

Книжка орієнтовно матиме близько 500 сторінок. Над оформленням «Лексикону інтимних міст» працює київська художниця Ірина Ковальська. Невдовзі після паперового варіанту до продажу надійде й електронний «Лексикон інтимних міст».