ЗМІ про нас

У Чернівцях стартує ІІІ Міжнародний поетичний фестиваль Meridian Czernowitz

Поети з України, Європи та Америки зібралися в четвер разом у Чернівцях на 3-му Міжнародному поетичному фестивалі Meridian Czernowitz, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

Під час урочистого відкриття заходу було презентовано однойменний альманах з поезіями поетів-учасників фестивалю. У ньому – поезії українською, російською, польською, англійською, німецькою та мовою їдиш.

Метою фестивалю, кажуть організатори, є бажання показати людям, що поезія не знає кордонів, мовних і вікових бар’єрів. Попри те, що фестиваль ще дуже молодий, плани у його організаторів дуже амбітні.

Зокрема, президент фестивалю Святослав Померанцев зауважив, що вони зроблять усе можливе, щоб вивести Meridian Czernowitz на світову мистецьку арену.

А імена письменників і їхній внесок у розвиток поезії він запропонував увічнити у назвах чернівецьких вулиць. «Висловлю зухвале припущення і водночас побажання. Я впевнений, що серед поетів, присутніх сьогодні тут, є такі майстри, чиїми іменами у Чернівцях колись назвуть вулиці. Заявляю з усією відповідальністю, вулиць у місті вистачить», – сказав він.

Із кожним роком масштаби фестивалю набирають обертів. Цього року він триває чотири дні і проходить одразу у трьох містах: Чернівцях, Хотині і Кам’янці-Подільському.

Радіо Свобода