ЗМІ про нас

Спостерігати та фотографувати, саме заради цього до Чернівців приїхала вже сьома стипендіатка MERIDIAN CZERNOWITZ

Спостерігати та фотографувати, саме заради цього до Чернівців приїхала вже сьома стипендіатка MERIDIAN CZERNOWITZ, австрійська поетеса та фотожурналіст Мілена Фіндейз. Вона працює над проектом за яким перекладають книгу Ігоря Померанцева «Czernowitz. Черновцы. Чернівці», світлини, що австрійка зробить у нашому місті за час своєї стипендії увійдуть до німецькомовного видання.

Мілена Фіндайз у нашому місті не вперше. Вона вже кілька разів приїжджала на фестиваль MERIDIAN CZERNOWITZ, на якому як зазначають організатори, дивувала публіку своєю відвертістю та цікавістю до всього, що відбувається навкруги. Зараз же перебуваючи на резиденції, австрійська гостя працюватиме над спільним проектом з Ігорем Померанцевим та одного відомого німецького перекладача, який займається книгою Померанцева «Czernowitz. Черновцы. Чернівці».

Лілія Шутяк, прес-секретар MERIDIAN CZERNOWITZ: «Вона буде фотографувати Чернівці, її найбільше зацікавлення – це сучасне сьогодення нашого міста: люди, будівлі, все те, що відбувається зараз. Як бачимо, вона дуже відкрита до діалогу їй дуже цікаво спілкуватися з людьми, отримувати нові знання про наше місто. Цими фотографіями вона буде ілюструвати німецькомовне видання книги Ігоря Померанцева, яке стосуватиметься також Чернівців».

Зазначимо, що ця фотожурналістка займається фотоілюстрацією не вперше. Вона вже фотографувала для перекладів інших книг Ігоря Померанцева. Зараз же Мілена робитиме знімки міста для німецького видання згаданої книжки. «Сучасні Чернівці – це те, що мене найбільше цікавить», – додає стипендіатка.

Міленою Фіндайз, фотожурналістка, поетеса: «Міфів про Чернівці вже достатньо, чи не кожен знає про це місто якусь легенду, оповідання чи казкову історію, я ж навпаки, хочу показати світу, зокрема німецькомовній аудиторії, сучасні Чернівці, як вони живуть, чим. Що вирує повсякдень у цьому місті. Що тут може здивувати, а що здатися абсолютно звичним для кожного».

Нагадаємо, що у лютому-серпні 2013 року стипендіатами резиденції MERIDIAN CZERNOWITZ були шість абсолютно різних творчих особистостей з різних країн світу, серед них: Юрій Андрухович (Україна), Рон Вінклер (Німеччина), Кора Шварц (США), Том Шульц (Німеччина), Анета Камінська (Польша), Макс Чоллек (Німеччина) та вже сьома стипендіатка з Австрії – Мілена Фіндайз, яка, як зазначають організатори, перебуватиме на резиденції більше за всіх, повноцінний місяць.

Генрієтта Беух, телеканал “Чернівці”