ЗМІ про нас

Мисткині Бабкіна та Карпа розповіли, що їх поєднує з Чернівцями

7 травня в приміщенні Целанівського літературного центру відбулася презентація книги «Знеболювальне і снодійне» української письменниці Катерини Бабкіної. Також про нові мистецькі проекти розповіли письменниця й співачка Ірена Карпа та журналістка Ірина Славінська.

Книга Катерини Бабкіної частково написана в Чернівцях під час перебування її як резидента літературної квартири від Міжнародної літературної корпорації «Meridian Czernowitz».

«До цієї книги увійшли кілька текстів, написані цієї зими на резиденції в Чернівцях. Загалом це збірка віршів, які готувалися впродовж двох останніх років», – розповіла Катерина Бабкіна.

Модератором презентації була письменниця Ірена Карпа. Наразі вона працює в Чернівцях над новим літературним проектом за співпраці з літературною корпорацією «Meridian Czernowitz».

«Проект, над яким ми працюємо, буде мати частково фотографічну складову, де буде все відбуватися в Чернівцях. Тобто така собі частина чернівецького життя. І я, як резидентка цієї стипендії, хотіла би декілька спокійних днів провести тут, щоб трохи пописати, щоб потім в списку міст, які будуть в кінці книжки стояти, стояли і Чернівці також», – повідомила Карпа.

«Мені пощастило бути в цій історії упорядницею і редакторкою, але в сенсі редагування змісту, тобто я жодною мірою не буду займатися коректурою. Ця книжка буде наповнена фотографіями, це буде не зовсім книжка. І складатиметься вона із трьох частин, окрім фоточастини. Перша це буде доволі розлоге інтерв’ю з Іреною «за жизнь», якщо можна так сказати. Друга частина, це будуть Іренині колонки. І третя частина, це буде абсолютний неопубула, раніше ніде неопубліковані спеціально для цієї книжки написані есеї. Власне, мені здається, Ірена вперше себе спробує в есеїстиці», – доповнила Ірина Славінська.

Букінфо