ЗМІ про нас

Книжки Забужко й Померанцева – лідери продажу на Meridian Czernowitz

Абсолютним лідером з продажу літератури на фестивалі Meridian Czernowitz була Оксанa Забужко з книгою «З мапи книг і людей». Це видання буквально «змітали» з книжкових прилавків, які працювали на різних локаціях фестивалю. Скажімо, прилавок книгарні «Букініст» за чотири дні продав понад сотню книг письменниці.

Про це кореспонденту molbuk.ua повідомила директор книгарні “Букініст” Марина Лібанова.

– Ми прогнозували, що книги Забужко підуть на «ура», – каже вона. – Добре продавалися й старіші книги авторки. Друге місце в лідерстві продажу зайняла нова книга Ігоря Померанцева «Czernowitz. Черновцы. Чернівці». А третє місце прогнозовано дісталося книзі Андрія Любки «Сорок баксів плюс чайові».

– Користувалася популярністю й міні-версія книги Юрія Андруховича «Лексикон інтимних міст». Минулорічне видання цієї книги теж продавалося, але не так жваво. Не втрачають популярності книги Олександра Бойченка і Василя Кожелянка. Проте млявим був продаж дебютної книжки Гриця Семенчука «Внутрішній джихад»: автор не приїхав її презентувати, – додала М. Лібанова.

– Добра була торгівля на площі Філармонії у неділю вранці, коли автори читали дитячу поезію, – каже директор книгарні. – Чернівчани розібрали в нас усі книжки Ірени Карпи та Івана Малковича. Цього року ми майже втричі більше продали книг, аніж торік на цьому фестивалі.

“Молодий буковинець”