Учасники фестивалю - 2023

Сергій Стаховський / Україна

Сергій Стаховський — український тенісист-професіонал. Володар чотирьох титулів АТР в одиночному розряді та трьох титулів ATP у парному розряді. 

Сергій Стаховський народився 6 січня 1986 року в Києві. Батько Сергія — Едуард Стаховський, доктор медичних наук, відомий уролог, мати — Ольга Стаховська, економістка та викладачка.

У віці 6 років Сергій Стаховський починав займатися тенісом. Підлітком переїхав до Словаччини, де тренувався та будував свою тенісну кар’єру.

21 лютого 2014 року, після кривавих подій у Києві, Стаховський заявив, що більше ніколи не буде спілкуватися з російськими ЗМІ через їхню брехню про події на Майдані. Цієї позиції він притримувався і надалі.

У серпні 2014 року, повертаючись із США, привіз вісім бронежилетів, балаклави та іншу амуніцію для бійців із зони АТО. Митники певний час намагалися його не пропустити. Після того виставив на аукціон ракетку з персональним автографом й 5 наборів струн для ракетки й обмотку для ручки — гроші мають піти на підтримку української армії. Регулярно допомагає волонтерській організації «Повернись живим».

Продовжуючи спортивну кар’єру, з 2015 року займається виноробством в Україні, Закарпаття. Представив свої вина в 2017 році в Україні та Бордо під брендом “Stakhovsky Wines”.

28 лютого 2022 року вступив до лав ЗСУ.

1 березня 2022 року Стаховський поїхав з Лондона, де він проживав, та перетнув кордон з боку Словаччини, щоби приєднатися до України та поповнити ряди армійського резерву задля захисту своєї країни, атакованої Росією.

У листопаді 2022 року Сергій Стаховський взяв участь у урочистій церемонії вшанування гравців, які завершили кар’єру в 2022році. Він вийшов на корт у формі національної гвардії.

Сергій Стахановський був у групі мінометної підтримки в НацГвардії. Долучався до благодійних зборів на підтримку ЗСУ за кордоном, зі слів Сергія їм разом із Еліною Світоліною вдалося зібрати 500 000 евро.

В 2023 році був учасником боїв за Бахмут.

Фото зі сторінки Сергія Стаховського у Facebook