Uncategorized

Марта Валуєва

Фотохудожниця

Латвія

Email: [email protected]

Латвійський сучасний фотограф, учасниця міжнародних фото проектів та фотовиставок.

“Займатися фотографією почала в університеті, це й вплинуло на подальше бажання розвиватися в цьому напрямку. Перша персональна виставка Dance in Space і публікація в книзі Teaching photography 1 стали заключною дипломною роботою в університеті. Згодом були виставки, участь у фотомайстернях і майстер класах, знайомства з цікавими людьми Латвійської арт-тусовки.

Фотографія розкрила переді мною безліч дверей для самовираження, захоплена творчим процесом, з друзями заснувала у нашому місті товариство молодих художників Why5, яке займається організацією виставок, кінофестивалів Future Shots, творчих проектів у рамках Латвії та за її межами.

У якийсь момент зацікавилася новими підходами до освіти, можливо надихнулася атмосферою після лекцій Timothy Person, засновника школи фотографії в Гельсінкі (школа фотографії Гельсінкі). Я не змусила себе чекати і в 2008 році заснувала художній освітній центр у Даугавпілсі, де основний акцент спрямований на розвиток візуальної комунікації. Що може бути краще, ніж створити умови для розвитку творчого потенціалу?

Бути художником завжди захоплююче, унікальна можливість спостерігати за своїм розумом, який як океан, непередбачуваний і неосяжний.”