Uncategorized

Ервін Мессмер

поет, музикант, журналіст

Швейцарія

Народився в 1950 році у м. Штаад (кантон Санкт-Галлен) на Боденському озері. Вивчав філософію і німецьку літературу в університеті м. Фрайбурга (Швейцарія).

Здобув диплом викладача гри на  фортепіано та органі у фрайбурзькій консерваторії. Отримавши від Федерального управління культури змогу навчатися два роки  у Вищій Музичній Школі у Братиславі (Словаччина), продовжував удосконалювати навики гри на цих інструментах.

Сьогодні Ервін Мессмер викладає в консерваторії у Фрайбурзі і грає на органі у реформатськії церкві Bern-Bümpliz. Гастролював у багатьох країнах Європи, Південної Америки та Нової Зеландії. Різні записи на радіо DRS, Словацькому радіо і Словацькому телебаченні, а також записи CD підсумовують його музичну діяльність.

Як поет Ервін опублікований у великих літературних журналах і видав сім віршованих збірок. Восени 2010 року з’явилася його перша книга віршів „Gschlaik und Gschtelaasch“ на Санкт-Галленьському діалекті (з аудіо-CD), видавництво Drey-Verlag.

Навесні 2012 року, видавництво Edition 8 презентуватиме у Цюріху його нову поетичну збірку „Klartext zum Wasserglas“.

Він працює редактором літературного журналу “Оrte“ і є позаштатним співробітником журналу „Du. Die Zeitschrift die Kultur“. Виступав на поетичних читаннях у Швейцарії, Австрії, Німеччині та Румунії.

Ервін Мессмер є членом журі швейцарського поетичного конкурсу фонду “Heinz und Hannelise Weder Stiftung“.