Uncategorized

Вечір Тараса Прохаська і Галини Петросаняк у Чернівцях

10 червня о 18:30 у Літературному целанівському центрі (вул. О. Кобилянської, 51) відбудеться спільний вечір Тараса Прохаська і Галини Петросаняк. Модератор – Олександр Бойченко.

Тарас Прохасько представить видану в «Лілеї-НВ» першу книжку серії «Схід/Захід», яка складається з двох збірок – есеїстики самого Прохаська «Всі його фільми» та віршів харківського поета Олега Коцарева «Плавні річки».

На презентації проекту Тарас Прохасько зазначив: «Література має бути дієвою і сприяти дієвості у певний час, у певний момент, для певних людей». На його думку, окремо така книжка не здатна нічого змінити у ситуації, що склалась сьогодні в Україні. Але сукупність дрібниць сприятиме порозумінню між Сходом і Заходом.

Відома івано-франківська поетеса, представниця «станіславського феномену» Галина Петросаняк привезе до Чернівців свою нову книжку «Політ на повітряній кулі». Поетичні й прозові тексти, що увійшли до цієї збірки, відображають особисті екзистенційні пошуки й здогади, осмислення авторкою дійсності, а також її краєзнавчі зацікавлення та досвід подорожей у часі й просторі.