Uncategorized

Письменник із Тернополя презентуватиме у Чернівцях свою книжку

13 березня о 18:00 у Літературному целанівському центрі відбудеться презентація книжки «Мудація» письменника з Тернополя Романа Чихарівського. Модератор – Андрій Тужиков.

Організатори – студентський парламент ЧНУ ім. Ю. Федьковича.

Роман Чихарівський – письменник, який уміє вихопити читача з повсякденної рутини, зануривши у неймовірну атмосферу сонячності, добра та приємного післясмаку, який залишиться кожному після прочитання його книг.

Ромко Чихарівський народився 4 жовтня 1995 р. на Тернопільщині, закінчив Теребовлянську гімназію. Випускник Малої академії наук України (секція “Літературна творчість”, 2013 р). Свою першу книгу “Святі не вимовляють “р” написав і видав у 16 років. Навчався у Львівському національному університеті на філологічному факультеті, був учасником резиденції для молодих україномовних письменників “Станіславський феномен” (травень 2014).

“Нову книжку прийнято з чимось порівнювати, бо нема книжки, яка би не була подібною на якусь іншу. Але це не той випадок. Я переконаний, що невдовзі якраз із Мудацією будуть порівнювати ще новіші книжки, які треба буде з чимось порівняти. Щодо Ромка Чихарівського, то його проза пригадує так звані стереомалюнки, які були популярними п’ятнадцять років тому. Їх друкували навіть на учнівських зошитах. Треба було приставити малозрозумілий малюнок до носа, сконцентрувати погляд і повільно віддаляти рисунок від себе. Через яких кільканадцять сантиметрів — за умови достатньої концентрації — площинний малюнок переходив у тримірний простір. Як вони це робили — невідомо. Як це робить Ромко — теж невідомо. Але ефект той самий” /Тарас Прохасько/

ql1lSaPPUCo