Uncategorized Учасники-2018

Герхард Фалькнер / Німеччина

Герхард Фалькнер – лірик, драматург, есеїст, перекладач. Народився 1951 року.

Герхард Фалькнер – лауреат премії ім. Петера Хухеля 2009 року. Один із найвпливовіших сучасних німецьких поетів. В його віршах по-особливому поєднуються вільна форма, імпульсивність та зворотні мовні елементи.

Перший вірш “so beginnen am körper die tage” (так починаються в тілі дні) пробудив великий інтерес, який повторився знову лише через 10 років у Грюбайна. Він випустив наступні свої збірки, а також твори wemut (1989), X-te Person Einzahl (1996) und Gegensprechstadt / Ground Zero (2005).

Після отриманої стипендії від літературного колоквіума в Берліні Фалькнер своєю збіркою «Berlin – Eisenherzbriefe» (Берлан-Листи залізного серця) (1986) започаткував центральний постмодерний змішаний текст.

1998 у світ виходить перша велика монографія Неіла Донахью “Voice an Void. The poetry of Gerhard Falkner” (“Голос і пустота. Поезія Герхарда Фалькнера”).

За новелу “БРУНО”, що із захопленням була прийнята критиками, Фалькнер отримав 2008 році Канську премію в галузі літератури, а в серпні – премію Графа фон Платена.

Герхард Фалькнер живе у Вігендорфі та Берліні.