Uncategorized

Дмитро Лазуткін

Поет

Народився у листопаді 1978 року в Києві. Там закінчив дві школи – математичну і музичну. Вищу освіту отримав у Національному технічному університеті , а згодом ще й у Київському міжнародному Університеті. Працював інженером-металургом, тренером з карате, журналістом, ведучим телевізійної програми “У світі єдиноборств”, спортивним коментатором.

Вірші патріотичного характеру писати почав у дитячому садку, інтимною лірикою захопився у 11 років – коли вперше закохався. Кохання минуло, вірші залишилися.

Автор поетичних книжок “Дахи” (2003, Гопак), “Солодощі для плазунів” (2005. Факт), “Паприка грез” (2006, Новое литературное обозрение, Москва), “набиті травою священні корови” (2006, Смолоскип), БЕНЗИН (Факт.2008)

Лауреат літературних премій “Літературний Олімп-2006”, “Смолоскип”, “Гранослов”, “Русская премия” (Росія), “Культреванш”, “Співдружність дебютів” (Таджикістан). Переможець Першого Відкритого Чемпіонату України з ОБЕРСЛЕМУ.

Вірші перекладено на десять мов.

Стипендіат міжнародної програми Gaude Polonia (Польща).

Любить подорожувати і кохати.

Працював як спортивний журналіст у Китаї (на Олімпійських іграх), Таїланді, Фінляндії і Угорщині. Поетичні фестивалі відвідував у Росії, Польщі, Литві і Таджикистані. Відпочивати любить здебільшого в Україні, хоча своє 30-річчя святкував на Кубі – країні, про яку давно мріяв.

Займається бойовими мистецтвами більше 15 років.

Бронзовий призер Кубка світу з кікбоксінгу і кік-джитсу. Чемпіон України з козацького двобою. Володар чорного поясу (1-го дану) з кемпо-карате.