Учасники фестивалю 2019

Вольфганг Германн / Австрія

Вольфганг Германн (нар. 27 вересня 1961 в Бренці). Автор виріс у австрійському містечку Дорнбірн, що знаходиться у федеральній землі Форарльберг. З 1981 року вивчав філософію та германістику у Віденському університеті. У 1986 році захистив роботу про видатного німецького поета Фрідріха Гельдерліна та отримав науковий ступінь. Згодом працював науковим співробітником у Віденському університеті. З 1987 року – вільний  письменник. У 1992 році брав участь у конкурсі літературного фестивалю ім. Інґеборґ Бахман (м. Клагенфурт). З 1996 по 1998 працював лектором у Софійському університеті в м. Токіо (Японія).

Вольфганг Германн пише прозу, лірику, вистави та радіоп’єси. Деякі його публікації перекладені англійською, французькою, іспанською, шведською, арабською, латиською, словенською, японською, корейською, польською мовами, а також хінді. Письменник є членом німецького союзу письменників PEN-Zentrum Deutschland.

Вольфганг Германн жив у багатьох містах і країнах: Північній Африці та на Сицилії, в Берліні (з 1987 про 1990 рр.), Парижі та Екс-ан-Провансі. Зараз письменник мешкає у Відні.

Foto Volker Derlath