День Йозефа Шмідта Учасники 2012

Абрам (Фельдер) Агашкін / Україна-Ізраїль

Народився в липні 1947 року в місті Бельци (Молдова).

У вересні 1947 року сім’я переїхала до Чернівців. З 1958 року почав вчитися грі на трубі при Чернівецькому палаці піонерів. З 1960 року під керівництвом Яна Петровича Табачника створили Чернівецький диксиленд.

З 1961 року почав грати в ЕМО – джазовий оркестр Чернівецького Університету – під керівництвом професора Леоніда Косяченка. З 1967 року-перший трубач Молдавського державного джаз-оркестру “Букурія”. З 1968 року – ансамбль “Буковина” при Чернівецькій філармонії. Також працював в оркестрі Будинку офіцерів поряд з такими видатними музикантами, як Анатолій Євдокименко, Валерій Громцев, Володимир Івасюк, Софія Ротару.

 З 1971 року організував естрадно-молодіжний ансамль при Чернівецькому “Будинку культури залізничників”, який отримав друге місце на всесоюзному конкурсі “Алло, ми шукаємо таланти” (перше місце-ансамбль “Смерічка”). Паралельно працював музикантом у ресторані “Дністер”.

У жовтні 1976 року емігрував до Ізраїлю, де відразу влився в музичне життя країни. Брав участь у багатьох ТВ-програмах, фестивалях, концертах зі світовими артистами і музикантами.

У 1979 році організував “The Isradixie Band” Ізраїльський диксиленд, з яким об’їздив безліч країн від США до Китаю. З 1988 року регулярно виступає на Україні.

У жовтні 2006 року удостоївся честі-відкриття зірки на Театральній площі рідного міста Чернівці.

В Ізраїлі також займається вихованням молодого покоління музикантів, серед яких – всесвітньо відомі виконавці: саксофоністи-Елі Де Джибріл, Юваль Коен; кларнетістка-Анато Коен; джазові сурмачі-Томер Леві й Авішай Коен.

Диригент великого джазового оркестру “The Big Swingeres”.