Учасники фестивалю - 2020

Ульріке Альмут Зандіґ / Німеччина

© Michael Aust _Villa Concordia

Ульріке Альмут Зандіґ – поетка, авторка прози, музикантка. Народилася 1979 року в Саксонії.

Перші збірки поезії  “Zunder” (2005) та “Streumen” (2007) з’явилися у Лейпцигу, де також вийшов її дебютний альбом аудіовіршів “der tag, an dem alma kamillen kaufte”(2006) разом із поетом та музикантом Марленом Пелні.

У франкфуртському видавництві Schöffling & Co. світ побачили збірки оповідань «Flamingos» (2010) та «Buch gegen das Verschwinden» (2015), книга віршів «Dickicht» (2011) та ще один поетичний альбом із Марленом Пелні “Märzwald” (2011).

Авторка тісно співпрацює із композиторами та режисерами. Останнім часом – із виконавицею із Нової Зеландії Хінемоаною Бейкер та фьюжн-рок-гуртом Alif (Індія). Її книга віршів “Gedichtband ich bin ein Feld voller Raps verstecke die Rehe und leuchte wie dreizehn Ölgemälde übereinandergelegt” (2016) містить також міні-альбом аудіовіршів, записаних у співпраці з Себастьяном Ройтером.

У спільному з поетом і виконавцем Григорієм Семенчуком альбомі “Landschaft” (2018) вона поєднує німецькі та українські вірші з жорсткими електроударами.

У 2017 році Зандіґ була співредакторкою видання “Jahrbuch der Lyrik” та учасницею резиденції для поетів Кельнського університету музики й танцю.

Її дебютний роман «Monster wie wir» був опублікований у 2020 році.

Вірші Зандіґ були перекладені різними мовами. За свою творчість вона отримала численні премії.

Ульріке Альмут Зандіґ живе з родиною в Берліні.