Учасники-2016

Міруна Влада / Румунія

Міруна Влада (Бухарест, 1986) – молода румунська поетеса та культурний діяч.

У 18 років опублікувала першу книгу – “Poemextrauterine / Ectopic Poems (Ектопічні вірші)” (2004), яка викликала суспільну дискусію з приводу “жіночого” письма. Її друга книга “Pauza dintre vene / BreakBetween Veins” була опублікована у 2007 році. Вона була включена до кількох збірок найважливіших молодих румунських поетів і нагороджена Бухарестською асоціацією письменників. У 2010 році Міруну запросили на публічне читання віршів у Центрі письма Passaporta у Брюсселі та у 2011 році вона провела публічне читання у Румунському Культурному Інституті у Лондоні разом з відомою поетесою Джо Шапкотт.

У 2014 році вона опублікувала свою третю книгу поезій „Bosnia.Partaj” („Bosnia.Partition”), («Боснія.Поділ»), яку румунські літературні критики розглядали як «відродження румунської політичної поезії» та яка була номінована на звання кращої книги поезій року. Збірки її віршів були перекладені англійською, французькою, німецькою, італійською, польською, сербською та іспанською мовами.

За свою книгу поетеса отримала премію найкращої книги поезій 2014 року на Національному святі «радіо-культурної» Румунії, національної телерадіокомпанії.

Отримала ступінь доктора філософії в галузі міжнародних відносин у 2013 році (з питань політики розширення ЄС на західних Балканах). Сьогодні поєднує викладання східноєвропейських досліджень у Національному університеті політичних досліджень та державного управління в Бухаресті зі сприянням культурним подіям у новому місці проведення літературних заходів, яке називається «Conceptual Lab» (Концептуальна лабораторія) www.mixofideas.ro.

Зараз працює над своїм першим романом у Бухаресті.