Учасники-2016

Корнелія Травнічек / Австрія

Корнелія Травнічек народилася у 1987 році, зараз проживає у Нижній Австрії. У Віденському університеті вивчала китаєзнавство та інформатику.

Корнелія Травнічек працює дослідницею в Центрі віртуальної реальності та візуалізації  на умовах неповного робочого часу. Вона має багато винагород за свої літературні роботи, зокрема:  винагорода Нижньої Австрії та Краніхштайнський гранд молодіжної літератури Німецького літературного фонду за дебютний роман “Chucks” (DVA 2012). У 2012 році отримала приз глядацьких симпатій на днях німецькомовної літератури в Клагенфурті за уривок з роману «Молоді собаки» (“Junge Hunde”). Крім деяких незалежних видань, також опубліковувала кілька творів у газетах та журналах. У 2015 році у Австрії був знятий фільм за романом „Chucks“.

Твори та уривки з роману Корнелії Травнічек перекладені англійською, італійською, іспанською, естонською та арабською мовами.

Корнелія Травнічек є членом таких літературних об’єднань: Літературна спілка «Подіум», Австрійський Союз ПисьменниківАвстрійський  «ПЕН – клуб» (Österreichischer P.E.N. – Club).

Премії та нагороди

* Заохочувальна премія культури і науки міста Санкт-Пельтена-2015

* Краніхштайнський гранд молодіжної літератури Німецького літературного фонду-2013

* Приз глядацьких симпатій на днях німецькомовної літератури-2012

* Літературна премія Лізи Майтнер-2009

* Заохочувальна премія Теодора Кернера-2008

Фото: Volkskultur NÖ Lackinger