Учасники 2013

Наталія Бельченко / Україна

Бельченко Наталія народилася 7 січня 1973 р. у м. Києві. Закінчила філологічний ф-т Київського університету.

Пише російською і українською мовами. Авторка семи поетичних збірок; численних журнальних добірок і публікацій в антологіях, виданих в Україні та за кордоном (німецькою, англійською, французькою, польською, корейською, голландською, болгарською мовами); перекладів на російську І. Римарука, В. Герасим’юка, О. Мамчич, В. Давиденко, О. Коцарева, О. Ушкалова, О.Сливинського, М. Лаюка, П. Мідянки; перекладу з білоруської на російську віршів А. Спрынчан; передмов до збірок творів Омара Хайяма, Ф. Рабле, М. Цвєтаєвої, А. Ахматової, А. де Сент-Екзюпері, Дж. Д. Селінджера та багатьох рецензій.

Лауреат літературної премії Хуберта Бурди (Німеччина, 2000) та літературної премії імені Миколи Ушакова Національної спілки письменників України (2006). З рукописом книги віршів «Речная молитва» увійшла в лонг-аркуш «Русской премии» (Росія, 2009).

Брала участь у поетичних форумах України, Росії, Німеччини, Польщі (зокрема у фестивалі TRANSLIT Форуму видавців – 2012). Є членом журі поетичних фестивалів «Пушкінське кільце» (Черкаси), «Синані-фест» (Ялта), «Ватерлінія» (Миколаїв). Член НСПУ з 2003 р.

Твори в Мережі: http://magazines.russ.ru/authors/b/belchenko/