Учасники-2017

Маріна Скалова / Швейцарія

Маріна Скалова народилася 1988 року в Москві. Виросла у Німеччині та Франції, проживає у Женеві. Отримала ступінь магістра з літератури та філософії у Парижі та Берліні, а в 2017 році завершила практику магістра сучасних мистецтв у  Бернському університеті мистецтв за спеціалізацією «Творче письмо». Має публікації в журналах, антологіях, читала свої твори німецькою та французькою на радіо. Є учасницею численних читань і літературних фестивалів, зокрема Поетичного фестивалю в Базелі, фестивалю LeseLenz у м. Хаузах, Красноярського книжкового ярмарку тощо.

У 2016 році у французькому видавництві «Cheyne» вийшла її дебютна двомовна книжка «Atemnot (souffle court, яку було нагороджено премією «Prix de la Vocation en Poésie». 2017 року світ побачило поетично-прозове оповідання «Amarres» (вид-во «L’Age d’Homme»).

Маріна Скалова – ініціатор проекту «Silences de l’exil» (букв. «тиша вигнання»), який досліджує проблеми мови мігрантів. Письменниця регулярно проводить літературні творчі майстерні з біженцями. Під час театрального сезону 2017/2018 працює драматургом театру «Le Poche/Gve» у Женеві. Також перекладає літературні й драматичні твори.

Для отримання детальнішої інформації: http://marinaskalova.net

Фото – Dirk Skiba