Учасники MERIDIAN POLTAVA

Галина Крук / Україна

Галина Крук — українська поетка, перекладачка, дослідниця літератури. Авторка 5 поетичних збірок (“Мандри у пошуках дому” (1997), “Сліди на піску” (1997), “Обличчя поза світлиною” (2005), “Спів/існування” (2013) та «Доросла» (2017)), трьох дитячих книг, а також численних публікацій в українських та закордонних антологіях, альманахах та літературній періодиці.

Твори перекладені більше ніж на 15 мов.

Учасниця багатьох українських та міжнародних літературних фестивалів, а також поетичних аудіо-візуальних проектів «Sintezia» (спільно з литовцями), SWIЖЕ (спільно зі шведами), «Пісні країни OS» (спільно з Ю.Іздриком та формацією «Куб»), «Співіснування» (спільно з О.Хорошком та Р.Бардуном) та «Опір матерії» (спільно з І.Цикурою та Ю.Єфремовим).

Лауреат літературних конкурсів «Гранослов» (1996) і «Привітання життя» ім. Б.-І.Антонича (1996), стипендіат програм «Gaude Polonia» міністра культури Польщі (2003, 2010), Homines Urbani на Віллі Деціуша у Кракові (2005) та Балтійського центру письменників та перекладачів на острові Готланд (Швеція, 2007). Віце-президентка Українського ПЕН-клубу.

Живе у Львові, викладає українську та зарубіжну літературу у Львівському національному університеті імені І.Франка.

Фото – Олександр Ласкін