Учасники 2020

Гурт Ptakh_Jung / Україна

Ptakh_Jung – гурт із Києва, що створює музику на межі класики, електроніки, пост-року, гранжу, ембіенту та нойзу. Музиканти визначають свій стиль як електронний імпресіонізм – електронна музика, що викликає такі глибокі переживання, як класична.

Двоє людей на сцені: клавішник Антон Дегтярьов та гітарист Володимир Бабушкін, занурюють аудиторію в глибокі музичні тріпи, сповнені мелодійного драматизму та кінематографічного саспенсу. Треки Ptakh_Jung – це фортепіанні пасажі, електронні ритми, гранжевий драйв, та нашарування космічних звуків.

Проект Ptakh_Jung існує з 2016 року. За цей час гурт мав біля 60 виступів, 10 з яких – в Європі. Серед них: виступи на фестивалях Brave Factory, Respublika, Koktebel Jazz, Porto Franko, Odessa Classics, 86, Bouquet Kyiv Stage, Beseda u Bigbitu, Vibronica, Kaleidoskopie, Tauron Nowa Muzyka, Sharpe Bratislava, Ment Ljubliana, BUSH Budapest.

Восени 2018 дует випустив перший міні-альбом Black Period, який потрапив у топи релізів року серед українських музичних видань karabas.live, liroom.com.ua, slukh.media, та став альбомом року за версією comma.com.ua. Пізніше Black Pеriod увійшов у ТОП-50 альбомів 2010-х років за версією видання СЛУХ.

Black Period та закордонні виступи гурту відзначили журналісти британських видань Gigwise, Drowned in Sound, Louder then War, Undertheradar, та чеського FullMoon. 2019 року Ptakh_Jung виступили на одному з найбільших польських фестивалів альтернативної музики Tauron Nowa Muzyka Katowice та одному з найавторитетніших фестивалів нової музики в Чехії Beseda u Bigbitu.

Окрім концертної діяльності, Ptakh_Jung пишуть музику для кіно, театру, балету. Серед доробку гурту саундтреки до документального кіно: “Невидимий батальйон”, “Явних проявів немає”, “Тато”, архівних фільмів “Людина і мавпа”, “Дніпро в бетоні”. Гурт співпрацює із Британською радою, Українським інститутом, Центром Довженко. 2018 року гурт мав колаборацію із Туринським театром сучасного балету, яка пройшла із солд-аутом.

У 2020 гурт планує випустити два повноформатні альбоми. Вони будуть різного жанрового спрямування, але з упізнаваним фірмовим звучанням Ptakh_Jung. Електронний альбом – Electronic Impressionism та камерний, близький до академічного звучання – Underclassical.