Учасники фестивалю 2021

Борис Брикер / США

Борис Брикер народився й виріс у Чернівцях, закінчив філологічний факультет Чернівецького університету. Ще у студентські роки у співавторстві з Анатолієм Вишевським писав гумористичні оповідки, публікували їх у журналі “Юність” та на 16-тій сторінці “Літературної газети”.

У 1980 році Борис емігрував спершу до Канади, пізніше – до США. На заході Борис із Анатолієм Вишевським друкувалися у паризькому журналі “Континент”, випустили книжку “Собаче діло”. Після захисту дисертації Борис викладав російську літературу у різних американських університетах. Зараз він – професор університету Вілланова (Пенсильванія), автор філологічних робіт про Ільфа та Петрова, Бабеля, Булгакова.

У 2014 році Борис Брикер (знову ж таки, разом із Анатолієм Вишевським) створили колективну збірку “Чернівецькі розповіді” про місто 60-70-х років. Вона вийшла у видавництві Meridian Czernowitz. Цього авторам виявилося мало і вони написали нову книжку про місто свого дитинства та юності. “Мы не говорим на идиш” Брикер та Вишевський презентуватимуть на фестивалі Meridian Czernowitz 2021.