Наші автори

Роман Малиновський

Письменник. Автор збірки оповідань «Солодке життя». Співзасновник, головний редактор та артдиректор видавництва «Вавилонська бібліотека». Засновник видавничого проєкту «Цивілізація».

У 2003 році – співзасновник літературного альманаху «Парова зозуля». Перший номер альманаху, який зібрав під обкладинкою прозові та поетичні твори молодих українських письменників, вийшов друком у 2006 році.

У 2005-7 роках був членом редколегії та журналістом молодіжного видання «Пластилін».

У 2008 — менеджером проєктів «Благодійної фундації Короля Юрія» де був керівником і автором проєкту «Виборче право України для незрячих» — книжки, надрукованої шрифтом Брайля та фестивалю короткометражних фільмів «Процедура 1503», присвячених темі прав людини.

У 2008-12 був куратором літературної програми фестивалю «Потяг до Яремчого».

У 2010-му працював в арт-відділі «Холдингу емоцій ФЕСТ!» (Львів).

Із 2014-го був куратором напрямку розвитку візуального мистецтва у громадській організації «Тепле місто», де був співорганізатором резиденції для художників. З час роботи у «Теплому місті» провів резиденції Павела Альтгамера (проєкт «Конгрес рисувальників», куратор — Євген Самборський), Славоміра Збьока Чайковського (проєкт «Свіжа фарба», співкуратори — Євген Самборський та Лілія Гоголь), Сергія Радкевича (проєкт «Фраґменти візуальної маніпуляції», куратор — Віталій Грех).

У 2013 році разом з партнерами заснував видавництво «Вавилонська бібліотека» яке очолює досі.

У 2018 році заснував видавничий проєкт «Цивілізація» для експериментальних книжкових проєктів, які не підпадають під формат «Вавилонської бібліотеки».

У 2015 році був стипендіатом програми Ґауде Полонія польського Міністра культури та національної спадщини. У рамках стипендії створив проєкт «MONO», збірку інтерв’ю з українськими перекладачами творів Станіслава Вінценза, Бруно Шульца та Зиґмунта Гаупта, а також есеями, присвяченими цим авторам.

Фото – Юлія Вебер

Придбати книжки автора можна тут