Учасники-2018

Хіла Лахав / Ізраїль

Хіла Лахав – поетеса та музикант, народилася 1985 року у м. Зіхрон-Яаков в Ізраїлі. Проживає в Берліні.

Вивчала історію в Єврейському університеті у Єрусалимі, навчалася у Єрусалимській академії музики і танців.

Засновниця та учасниця кількох відомих ансамблів. Хіла Лахав виконує старовинну музику, класичну турецьку, арабську, а також андалузьку музику на духовому музичному інструменті Най (турецька/арабська флейта) та інших духових музичних інструментах, вироблених із деревини. Хіла співпрацює з ізраїльськими, палестинськими та європейськими перформерами і музикантами у ролі інструменталістки та композиторки.

Із 2005 року поезію Хіли Лахав публікують літературні видання  “Mita’am” та  “Ho”. Єврейський університет відзначив кілька її поетичних збірок окремими нагородами.

Збірки вибраних творів та окремі вірші перекладено та опубліковано італійською, англійською, арабською, німецькою, словацькою, турецькою, румунською та іспанською мовами. У 2016 році Хілу Лахав відзначили премією прем’єр-міністра Ізраїлю за кращий літературний твір написаний на івриті.

Перша збірка “Душа” (Soul) побачила світ у 2011 р. Друга збірка віршів під назвою “Until the Morning” (у перекладі “Доки не настане ранок”) вийшла у 2014 р., а з третьою – “Wooden Roof” (“Дерев’яний дах”, видавництво Hakibbutz-Hameuchad Publishers) читачі зможуть ознайомитися вже у жовтні 2018 року.