Наші книжки

Нільсен “Всесвітня історія 21-го століття”

Нільсен. Всесвітня історія 21-го століття. Вірші, фото, пісні та оповідання з Ірану крізь Афганістан, Ірак і Єгипет до України / Переклад з анг. Дениса Суворова; Вірші переклали Юрій Андрухович і Катерина Бабкіна. – Чернівці: Meridian Czernowitz; Книги – ХХІ, 2014. – 232 с.

ISBN: 978-617-614-080-1

Народжений у Данії Клаус Бек-Нільсен, пізніше Дас Бекверк, потім Безіменний і, нарешті й дотепер, просто Нільсен – митець, спектр творчих експериментів якого не бідніший за кількість реінкарнацій, що він пережив, адже його унікальність у тому, що саме своє існування він перетворює то на виставу, то на концерт, то на інсталяцію.

Мета подорожей – дослідження процесів демократизації, спроба зазирнути за лаштунки, туди, куди не потрапляють камери світових мас-медіа, відчути культурну та світоглядну спорідненість.

У 2004–2010 роках Нільсен побував у Афганістані, Ірані, Іраку та Єгипті у скрутні й тривожні часи для цих країн. У травні 2014 року Нільсен у образі Міс Світ мандрував Україною у білій сукні і з чорною гітарою, намагаючись розібратися у тому, що саме призвело до тих карколомних подій, які сколихнули нашу країну. Спостереження, виступи і спілкування з пересічними людьми стали основою для написання окремої частини цієї книжки.

Вартість примірника – 50 UAH.