Новини Корпорації Новини Фестивалю

Юрій Іздрик поділиться з Україною своїми «ПАПІРОСАМИ»

На початку травня Міжнародна літературна корпорація MERIDIAN CZERNOWITZ видасть нову поетичну збірку Юрія Іздрика «ПАПІРОСИ». Книжка є добіркою найновіших віршів письменника, що налічує 25 текстів. «Цього разу – жодної слинявої романтики і мармеладної лірики. Це жорстка пацанська поезія про життя і смерть, про пошуки сенсів і способів виходу з безвиході», – переконує автор.

Нове видання Іздрика приверне увагу не лише незвичною формою, але й оригінальним змістом. «Можете уявити собі ситуацію, в якій ви курите папіроси замість тривіальних цигарок?, – міркує упорядниця книжки Ганна Улюра.Я собі уявила таких дві. Перша коли людина хоче показово виділитися з натовпу пересічних вайперів. І наша робота знайти те чесне, що ця поза приховує. Друга – глупої ночі закінчилися всі сигарети, і тоді згадуєш про приховану за царя гороха пачку папірос. Так починається реєстр запланованих втрат і раптових знахідок. І починається чесна бесіда наодинці з собою. Наша робота – уважно її вислухати. Яку з двох із книжок ви будете читати – ваш вибір. Зрештою, це в будь-якому випадку буде 25 нових віршів Іздрика».

«Я от не палю цигарок, – розповідає відповідальна редакторка книжки Євгенія Лопата, – але із задоволенням носитиму із собою «Папіроси» від Юрка Іздрика і в стресові моменти «викурюватиму» по віршу-двох, аби заспокоїти нерви новими якісними текстами. Адже добра поезія може замінити погану сигарету».

Перші примірники книжки можна буде придбати 17-21 травня на Книжковому Арсеналі в Києві.

Іздрик Юрій. ПАПІРОСИ: 25 віршів без фільтра / Юрій Іздрик. – Чернівці : Meridian Czernowitz, 2017. – 104 с.