Новини Корпорації

Всесвітні поетичні читання в Україні

З ініціативи Всесвітнього Поетичного Руху 29 лютого у 131 країні світу відбудуться Всесвітні поетичні читання. Україна також приєдналася до цього дійства. Відтак, вечори поезії відбудуться у трьох українських містах – Києві, Львові і Тернополі! Одним із фундаторів Всесвітнього Поетичного Руху (World Poetry Movement) є Міжнародний поетичний фестиваль MERIDIAN CZERNOWITZ.

ВПР було засновано 2011 року на 21-ому Міжнародному фестивалі поезії в Медельїні (Колумбія). Родоначальниками цієї організації стали директори поетичних фестивалів з 37 країн. Вони провели 5-денну нараду з приводу стану поезії і поетичних фестивалів у всьому світі. У підсумку було вирішено створити Всесвітній Поетичний рух. Його головна мета – розширити співробітництво між поетичними фестивалями та поетами.

У Києві Всесвітні поетичні читання відбудуться 29 лютого у Букарні «БАБУЇН» (вул. Симона Петлюри, 10), початок о 18:00. У програмі – розповідь Ірини ВІКИРЧАК «Чому Колумбія: небезпека, поезія, барони та ін.», слайд-шоу. Свої вірші читатимуть: Богдан-Олег ГОРОБЧУК, Дмитро ЛАЗУТКІН, Павло КОРОБЧУК, Юлія СКОРОДА, Ірина ЦІЛИК, Ірина ШУВАЛОВА.

Після поезії глядачі зможуть насолодитися музикою народів світу у виконанні гурту «Київські торти».

У Львові 29 лютого вечір відбудеться у Книгарні «Є» (просп. Свободи, 7), початок о 18:00. Читатимуть: Оксана ВАСЬКІВ, Маріанна КІЯНОВСЬКА, Світлана КОРЧАГІНА, Галина КРУК, Мар’яна МАКСИМ’ЯК, Юлія МУСАКОВСЬКА, Катерина ОНІЩУК, Альбіна ПОЗДНЯКОВА, Роман РУДЮК, Григорій СЕМЕНЧУК, Остап СЛИВИНСЬКИЙ.

У Тернополі читання розпочнуться 29 лютого о 18:30 у Книгарні «Є» (вул. Валова, 7-9). Виступатимуть поети: Юлія БАБАК, Богдан БОДЕНЧУК, Юрій ЗАВАДСЬКИЙ, Василь КОЛІСНИК, Юрій МАТЕВОЩУК, Мар’яна СУДОВА, Микола ШПАКОВСЬКИЙ.

Вхід на всі вечори – вільний!

Організатори: Всесвітній Поетичний Рух, Літературний клуб «МАРУСЯ», Книгарня «Є», Букарня «БАБУЇН»

За підтримки Міжнародного поетичного фестивалю MERIDIAN CZERNOWITZ

Інформаційна підтримка: «Буквоїд», «ЛітАкцент», «АртВертеп», «Платформа».