ЗМІ про нас

Вечірня відеопоезія в Кам’янці

Шостого вересня в Чернівцях відбулося офіційне відкриття III міжнародного поетичного фестивалю «Meridian Czernowitz». Цього року Кам’янець теж долучився до високого мистецтва в рамках ідеї «Один фестиваль – три міста: Кам’янець-Подільський, Хотин, Чернівці». Вчора офіційний представник «Meridian’у» в Києві, співавтор та учасник творчої агенції «Мапа» Олена Ткач презентувала кам’янчанам відеопоезію.

Зустріч відбулася у вестибюлі головного корпусу К-ПНУ ім. І. Огієнка. Глядачам продемонстрували кілька робіт учасників конкурсу відеопоезії, що проходить у рамках фестивалю. Серед конкурсантів – як українські, так і зарубіжні поети.

У зв’язку з технічними проблемами, кам’янчани змогли оцінити всього лише роботи українців – «Маленьке місто» Максима Дондюка,  «Тонка нитка води» Мар’яни Максим’як, «Броди Андрія Шийчука» та «Ніжність» Юрія Андруховича, Ольги Михайлюк і «Karbido».

Також свою відеопоезію продемонструвала кам’янчанка Галина Комарніцька.

«Поки що конкурс відеопоезії – не є самостійним. Однак він показує, що митцем може бути кожен, – каже Ольга Ткач. – В роботах українських конкурсантів відсутні спецфекти, голлівудський епатаж. Однак у своїй поезії вони показують себе такими, якими є, не соромлячись цього».

Переможці конкурсу будуть названі сьогодні ввечері.

Хронікер