Новини Корпорації Новини Фестивалю

Сергій Жадан презентував нову книжку “Тамплієри” у Костелі Пречистого Серця Ісуса(ФОТО)

В кінці другого літературно дня в Чернівцях відбулася найбільш очікувана подія цьогорічного фестивалю MERIDIAN CZERNOWITZ – презентація нової поетичної збірки Сергія Жадана “Тамплієри”.

Не менш очікуваною була для гостей фестивалю і  локація презентації книжки  – єзуїтський Костел Пречистого Серця Ісуса, який був переповнений фанатами Жадана.  Як сказав сам автор “Вірші треба читати у церквах, а прозу – на вокзалах”.

“Тамплієри” – нова поетична збірка автора, до складу якої увійшло 39 віршів. Вийшла друком книжка у серпні в чернівецькому видавництві “Meridian Czernowitz”.

За словами письменника, “до книги увійшли тексти, написані протягом останнього року, відразу після виходу “Життя Марії”. Таким чином, “Тамплієри” є певним поетичним щоденником за 2015-й – першу половину 2016 року. Вірші різні – від публіцистичних до ліричних. Але, на відміну від “Життя Марії”, в них більше надії. Сподіваюсь, у читачів її за минулий рік теж стало більше”.

Сергій також зізнався, що перший вірш, який передував появі цієї збірки, він написав саме у Чернівцях.

“Я написав цей вірш під час цього фестивалю у Чернівцях минулого року. Тоді я і розумів, що буде нова книжка”.

У цій збірці поет пише про неоголошену війну у нашій країні, жертви, любов та надію. Збірку доповнив 18 ілюстраціями відомий одеських художник Олександр Ройтбурд.

Діана ВАТАМАН

Фото Василя САЛИГИ