Новини Фестивалю

Незалежна Театральна Лабораторія поставить благодійну виставу “Czernowitz. Черновцы. Чернівці”

Шановні журналісти!

Запрошуємо вас на спільну прес-конференцію Незалежної Театральної Лабораторії та Благодійної організації «Майбутнє України» з приводу благодійної вистави “Czernowitz. Черновцы. Чернівці” (за книгою Ігоря Померанцева), зібрані кошти від якої підуть на лікування 24-річної Вікторії Шубкіної.

Прес-конференція відбудеться в четвер, 29 листопада, о 12 годині, у приміщенні «SweetАрт»- ЗНАННЯ (Е. Штейнбарга, 23).

Денис та Марта Левченки, керівники ЧБО «Майбутнє України» розкажуть, що подібна акція не буде разовою, і чому НТЛ та БО «Майбутнє України» започатковують спільний тривалий благодійний проект щодо підтримки дітей, які потребують допомоги.

Керівник та режисер НТЛ Олег Мельничук – про найближчі творчі плани чернівецьких театральних перформерів: спільний австрійсько-чеський мистецький проект до ювілею Кафки, виставу «Воццек» та комедійний перформенс на руїнах Херсонеса.

Традиційно «лаборанти» продовжать творчу співпрацю із поетичним фестивалем MERIDIAN CZERNOWITZ, про що докладно розповість президент фестивалю Святослав Померанцев.

У прес-конференції також візьмуть участь колишні актори драмтеатру Іван Данілін (який нещодавно виграв тривалий суд із керівництвом драмтеатру щодо його незаконного звільнення) та Олексій Григорчук (розпочав з вересня роботу у ляльковому театрі).

Таїсія Гросу представлятиме БО «Love to live», анонсуючи спільні благодійні проекти, зокрема, і з НТЛ.

Також на прес-конференції буде присутня Вікторія Шубкіна та її мати Надія Василівна.

***

Про Вікторію Шубкіну: Лікарі  встановили їй страшний діагноз – пухлина головного мозку. Її прооперували в Києві, проте видалити пухлину до кінця не вдалося.Надії на видужання в Україні вітчизняні лікарі не дають, тож порятунку Віка змушена шукати за кордоном. Завдяки численним благодійникам дівчині вдалося зібрати майже 50 тис. гривень, проте найдешевша операція коштує 20 000 доларів…

«Із п’яти років Віка співала, займалася в найкращого викладача співу міського палацу дітей та юнацтва Марії Когос (свого часу пані Марія викладала в співачок Ані Лорак та Каті Бужинської, – авт.). Із золотою медаллю закінчила школу №1, потім – економічний факультет ЧНУ. Влаштувалася на роботу, однак пропрацювала лише півроку…

– Все сталося раптово. Завжди почувалася добре, ніколи ніде не лікувалася, у мене навіть не було медичної картки, – розповідає дівчина. – Розпочалися напади. Все тіло билося в судомах, як при нападах епілепсії. Вперше такий напад стався на роботі. Коли обстежилася, сказали, що в мене пухлина, і потрібно їхати до Києва. У столиці мені зробили операцію, але пухлину змогли вирізати лише частково. А потім у Чернівцях вже було опромінення й ще два місяці “хімії”.»

***

Про виставу: «Певних часових рамок та певного місця подій у виставі нема, – розповідає Олег Мельничук. – Це узагальнені спогади про дитинство, фантазії. Головна думка – всім відома сентенція: «Хто не пам’ятає минуле, той не має майбутнього». Ми хотіли показати мирне співіснування людей з різних прошарків, різних національностей. У цьому плані Чернівці дуже нагадують Закарпаття. Тут так само жили і живуть поруч українці, румуни, росіяни, німці, євреї, а в нас – ще й словаки, угорці…»

Основними декораціями стали звичайні будівельні ліса – металеві конструкції, які зображають то полиці з книжками, то кімнати у комунальній квартирі.

«Наші персонажі – звичайні прості люди, – каже режисер. – Життя в них непросте, але це не трагедія – а скоріш навпаки. Центральна подія – весілля, де розмовляють і співають на різних мовах».

Допомогти Вікторії можна через:

Поповнення карт «А-Банку» та через інші українські банки
Отримувач платежу: установа банку «А-банк»
МФО: 307770
Код ОКПО банку: 14360080
Рахунок отримувача: 29244825503000
Для поповнення картки 4323347303478314
Шубкіна В. Ю.
ІПН: 3210114781