Новини Корпорації

Не футболом єдиним, а безмежжям фестивалів

Сьогодні, 20 квітня, кам’янчани зустрічали гостей – учасників великої фестивальної майстерні, представників фестивалю «MERIDIAN CZERNOWITZ», ЗМІ та офіційних осіб із Хотина й Чернівців. Напередодні офіційного відкриття турсезону у сесійній залі міської ради презентували концепцію проведення у туристичному Кам’янці заходів до Євро-2012 та найближчих фестивалів.

Цього року відкриття туристичного сезону буде, за словами директора департаменту гуманітарної політики Олени Куземи, особливим. По-перше, напередодні чемпіонату Європи з футболу, по-друге, у рамках Подільсько-Буковинського намиста. З приводу Євро-2012, вже повідомлялося раніше, що Кам’янець долучиться до чемпіонату проведенням на місцевому рівні змагань, влаштуванням фан-зон у різних частинах міста. Приємно, що Західну Україну в Чемпіонаті представлятиме і кам’янчанка – учениця 5 класу НВК №13, переможниця в номінації «TOP FAN MISS» Чемпіонату краси «Міс-2012» Ірина Савліва, котра цього дня теж прийшла привітати гостей.

Також стало відомо і про кам’янецьких та хотинських гідів, котрі за участь в міжнародному тренінгу три місяці тому, про який ми теж повідомляли, отримали сертифікати міжнародного зразка на право проведення екскурсій англомовним туристам.

Слова вітання прозвучали і від майстрині пластилінового живопису Алли Вострякової, котра взяла безпосередню участь в представленні кам’янецького павільйону під час туристичної виставки ITB-2012 в Берліні. Один зі своїх шедеврів – картину – майстриня подарувала місту, яка несподівано для всіх почала «гуляти» всім залом.

Користуючись нагодою, зі святом гостей привітав начальник управління соціально-економічного розвитку Чернівецької міської ради Володимир Пулинець, а мер Хотина Геннадій Варгуляк запросив усіх на міжнародний фестиваль «Середньовічний Хотин».

До фестивальної тематики долучилася й виконавчий директор фестивалю «MERIDIAN CZERNOWITZ» Ірина Вікирчак, котра розповіла про міжнародне вересневе поетичне дійство як у Чернівцях, так і в Кам’янці. Дивуватиме наше місто цього року йнизкою інших фестивалів – «Весільною фортецею», «Островом семи скарбів», «Брамою часу», Днем міста, феєріями повітряних куль «Назустріч сонцю» та «Осінньою рапсодією», «Форпостом», «Останньою столицею», «Аквадромом», «Республікою».

На завершення координатор програм з розвитку туризму проекту USAID “Лінк” Геннадій Друзенко заявив, що фестивалі – це дійсно каталізатори туристичного ринку. Але успіх приходить лише до тих, хто надзвичайно любить своє місто, хто не боїться бути креативним і виділятися серед інших, а також до тих, хто заручається підтримкою не лише влади, але й бізнесу.

 Хронікер