Новини Корпорації Новини Фестивалю

MERIDIAN CZERNOWITZ видає нову книжку Андрія Любки про самотність

Наприкінці серпня світ побачить нова книжка українського письменника і перекладача Андрія Любки «Кімната для печалі». Це збірка сюжетно не пов’язаних між собою оповідань, які, однак, можна вважати й романом, якщо прийняти тезу, що головним героєм останнього є самотність.

«Після «Карбіда» мені захотілося написати абсолютно несподівану книжку, – розповідає Андрій Любка. – Якщо та була веселою й кримінальною, то «Кімната для печалі» це таке саудаде й фадо, ностальгія й меланхолія. Здається, ці оповідання за настроєм найближче до моїх віршів. Щось на кшталт «Ти прокинешся зранку в кімнаті для печалі і скажеш: ця твоя здорова їжа колись мене вбє». 

Відповідальна редакторка книжки Євгенія Лопата зазначає, що в збірці Андрію вдалось здобути нову висоту. «Унікальні, не схожі одна на одну й ні на що інше історії закликають нас відмовитись від пошуків логічних виправдань окремих вчинків та життя загалом. Вони вчать відчувати серцем та діяти за його покликом. Чим це для нас закінчується? Відповідь дадуть герої «Кімнати для печалі», що зайняла почесне місце на моїй улюбленій книжковій полиці та до якої повертатимусь ще не раз. Тепер Ваша черга!».

Перша презентація книжки відбудеться 9 вересня о 20:30 у Центральному палаці культури (м. Чернівці, пл. Театральна, 5, 3-й поверх) під час VII Міжнародного поетичного фестивалю MERIDIAN CZERNOWITZ.