Новини Корпорації

MERIDIAN CZERNOWITZ представить свій фестиваль на Leipziger Buchmesse

Чернівці відвідав директор Ляйпцизького книжкового ярмарку Олівер Цілле. Метою його візиту стала зустріч із президентом Міжнародного поетичного фестивалю MERIDIAN CZERNOWITZ Святославом Померанцевим та обговорення деталей майбутньої співпраці. У ході бесіди пан Цілле запропонував MERIDIAN CZERNOWITZ представити фестиваль і його видання на Ляйпцизькому книжковому ярмарку 15-18 березня наступного року. Під час цього заходу команда фестивалю активно пропагуватиме українську поезію не лише через свої книжкові проекти, а також завдяки участі вітчизняних митців у літературних зустрічах на ярмарку.

Зі свого боку, Святослав Померанцев запропонував закордонним колегам організувати «Leipziger mini-Buchmesse in Czernowitz» під час третього фестивалю MERIDIAN CZERNOWITZ. До цього проекту планується залучити 4-5 видавництв з німецькомовних країн, які спеціалізуються на публікуванні українських авторів у перекладі на німецьку, і 3-4 українських, які видають німецькомовних поетів українською.

Подібна співпраця є вкрай важливою для обох сторін. Вона дозволить активно використовувати інтелектуальні та інформаційні ресурси обох партнерів для просування сучасної української літератури не лише на батьківщині, але й за кордоном. «Одна із стратегічних цілей фестивалю, – каже президент MERIDIAN CZERNOWITZ Святослав Померанцев, – стати стартовою площадкою для просування молодих українських поетів у Європі. Фестиваль забезпечить зустрічі німецькомовних видавництв, які спеціалізуються на виданні українських авторів, з молодими цікавими поетами». А усі відвідувачі MERIDIAN CZERNOWITZ і поціновувачі німецькомовної літератури долучаться до цікавої культурної події в Україні.

Довідка

Ляйпцизький книжковий ярмарок (Leipziger Buchmesse) – це найбільша книжкова подія у Німеччині та Європі загалом, яка збирає величезну кількість видавців і журналістів з усього світу. Його мета – привернути увагу суспільства до книжок, популяризувати їх. Навесні 2011 року у ярмарку взяло участь 2,150 видавців з 36 країн і 163,000 відвідувачів. Літературні події висвітлювали 3,000 журналістів.

Фотозвіт зустрічі можна переглянути тут