Учасники фестивалю 2021

Крістіан Ленерт / Німеччина

Крістіан Ленерт – німецький поет і теолог. Народився у Дрездені 1969 року. Очолює Інститут літургіки при Лейпцизькому університеті. Автор семи поетичних та трьох прозових збірок, що побачили світ у видавництві Suhrkamp Verlag. Його актуальна поезія характеризується суворим формалізмом і близькістю до музичних форм вираження.

У 2012 році здобув Премію ім. Людвіга Гьолті за свій поетичний доробок, у 2016 році – Літературну премію ім. Йозефа фон Айхендорфа, а у 2018 році – Німецьку премію за найкращі літературні твори про природу.

В обґрунтуванні журі щодо присудження Премії ім. Гельті Крістіану Ленерту зазначено: «Крістіан Ленерт – це особливий солітер серед сучасних німецькомовних поетів, оскільки його вірші випромінюють гідність і красу, які стали рідкістю. Крістіан Ленерт наполегливо досліджує, де криється походження буття. Це питання проходить через усі його твори і надає їм надзвичайно сильної поетичної сили. […] Окрім будь-якого цілеспрямованого мислення, він наважується спуститися в оригінальну «порожнечу без імені» і цим відкриває, розширює велику спадщину поетичної та філософської традиції».

 

Фото  – (c) Frank Höhler, SV