ЗМІ про нас

Ірена Карпа у Чернівцях лікувала палець та роздавала автографи

7 травня у Центрі Пауля Целана Ірена Карпа разом із Іриною Славінською та Катериною Бабкіною розповіли, що цьогоріч будуть співпрацювати з «Meridian Czernowitz».

Зокрема, готується книга з інтерв’ю Ірени Карпи, її текстами, а також фотографіями. Видання має побачити світ у вересні.

– Проект, над яким ми працюємо, матиме окрему фотоскладову, де все відбуватиметься у Чернівцях, – каже І. Карпа.

Щоправда, хто зніматиме, поки не визначилися.

– Мабуть, запросимо фотохудожників зі столиці, а, може, і з Чернівців, – каже президент фестивалю «Meridian Czernowitz» Святослав Померанцев.

– Майбутня книга складатиметься з трьох частин, – розповідає упорядниця видання Ірина Славінська. – Перша частина – це розлоге інтерв’ю з Іреною (більше див. на відео).

Чернівчан, які прийшли на зустріч та читають новини на сторінці І. Карпи у соціальній мережі Фейсбук, найбільше цікавило, що сталося з її пальцем. Адже напередодні письменниця написала наступне: «а ви мене любитимете без великого пальця на правій руці?».

– Я вже третій день у Чернівцях і місцеві хірурги ніяк не можуть мені сказати, що з ним сталося, – каже Ірена Карпа. – З ним не було жодних травм, він просто перестав функціонувати. Але поки що він є і це радує.

Після офіційної частини шанувальники підходили до Ірени Карпи за автографом та фотографувалися на згадку з письменницею.

Віталія Козменко, “Погляд”